Kiállításaink

Kiállításaink többségében kutatótermünkben kapnak helyet. Általában egy-egy jeles évfordulóhoz kapcsolódó illetve városunk múltjával foglalkozó tárlat tekinthető meg nyitva tartási időben, ingyenesen. Eddigi, és most látogatható bemutatóink összefoglalói időrendben olvashatók ezen az oldalon.

IVHIII
A tablókiállítás 2017. július 17-től augusztus 31-ig új helyszínen,
a Zichy ligetben tekinthető meg.

MEGHÍVÓ

 

A Városi Levéltár és Kutatóintézet

tisztelettel meghívja Önt a


Székesfehérvár repüléstörténetének
100. évfordulója


alkalmából rendezett tablókiállításának megnyitójára.

 

Székesfehérvári alakulatok az I. világháborúban - II.

 

Szekesfehérvári alakulatok az I. világháborúban

 

 Töltse le a meghívót PDF formátumban!

 

Az I. világháború (1914–1918) századik évfordulója alkalmából a Városi Levéltár és Kutatóintézet köztéri kiállítással tiszteleg a hősök előtt. A tárlat alapvetően Székesfehérvár I. világháborús katonai szerepvállalását kívánja bemutatni. Célja, hogy megismertesse a város közönségével az I. világháború főbb eseményeit, amelyek valamilyen módon köthetőek fehérvári katonai alakulatokhoz. 

haboruesazermeszet

 

ybl b

A kiállítás megtekinthetõ
2014. június 13-tól 2014. augusztus 31-ig Székesfehérvárott, 
a Városház téren.

ybl makett

 

A kiállítás a székesfehérvári Tóparti Gimnáziumban tekinthető meg.

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 5.

2010. november 24-én "Történelmi átértékelés" címmel a tudományos konferenciát tartottunk. A konferencián Hóman Bálint politikusi munkásságáról és történészi életművéről hangzottak el előadások. A rendezvénnyel egy időben kamarakiállításon mutattuk be Hóman országgyűlési-képviselői valamint kultuszminiszteri munkáját.
A város vendéglátóiparának történetét tekintette át a 2009. augusztus 10-én nyílt kiállításunk, bemutatva a fehérvári vendéglátás egyes korszakainak egy-egy érdekes szeletét.
A kiállítás nem csupán arra vállalkozott, hogy röviden körképet adjon a fehérvári vendéglátás múltjáról, közelmúltjáról, hanem, hogy néhány jelentős, mára már eltűnt, vagy átalakult vendéglátóhely emlékét is idézze. A nevezetes fogadók, éttermek és kávéházak történetét bemutató kiállításon a fotók és iratok mellett tárgyakat is bemutattunk.
2009. október 21-én az Alba Civitas Történeti Alapítvány gondozásában megjelent a Keszei István életével és munkáival foglalkozó kiadvány második kötete. A könyvbemutatóval egyidőben a költő életét és alkotói pályáját bemutató kiállítás nyílt "Pillanatfelvétel egyre növekvő háttérrel" címmel, amely 2010. január 30-ig tekinhető meg nyitva tartási időben. A kiállítás látogatása ingyenes.

Székesfehérvár Topotéka

szekesfehervar.topoteka.hu

Megjelent

Székesfehérvár története az Árpád-korban