Letölthető nyomtatványok, kérelmek

Az alábbiakban a kutatószolgálatunkon használatos formanyomtatványokat tekinheti meg. A letöltött űrlapokat Adobe Acrobat Reader segítségével lehet kitölteni, de kézzel írt űrlapokat is elfogadunk. Kérjük, hogy a kitöltött lapokat a kutatási szándékát jelző e-mail mellé csatolja be, vagy küldje el postacímünkre. 

Amennyiben kutatás tudományos kutatásnak minősül szükség van a kutatást végző személy munkahelye, illetve oktatási intézménye által kiadott TÁMOGATÓI ÁLLÁSFOGLALÁSRA.

A közlevéltárak és a nyilvános magánlevéltárak tevékenységével összefüggő szakmai követelményekről szóló 27/2015. (V. 27.) EMMI rendelet módosításáról szóló 19/2024. (VI. 11.) KIM rendelet 10. §-a [a 27/2015. (V.27.) EMMI rendelet 43/A §-a] értelmében a kutatást 2024. július 1-től a levélárak egységesen a Levéltári Kollégium javaslata alapján elfogadott formátumú, az állásfoglalást kiadó szerv által kitöltött és hitelesített támogató állásfoglalásra szolgáló formanyomtatvány alapján engedélyezik.

Kérjük, a kitöltött és hitelesített dokumentumot hozza el magával a kutatás megkezdésekor, illetve juttassa azt el levéltárunkba a kutatás megkezdése előtt!

A formanyomtatvány innen letölthető:

Kérjük, a kutatás megkezdése előtt figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat a
FONTOS TUDNIVALÓK, SZABÁLYZATOK
menüpont alatt.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkat itt találja.


Az itt elérhető űrlapok kitölthető DOCX, illetve PDF fájlok. Kérjük, a PDF úrlapok kitöltéshez az Adobe Acrobat Reader alkalmazást használja, mely ingyenesen innen letölthető.