Magyar Levéltárosok Egyesülete Vándorgyűlése 2022

Július 11. és 13. között Székesfehérvár adott otthont a Magyar Levéltárosok Egyesülete 2022. évi vándorgyűlésének. A nyitó, illetve a záró plenáris ülés, valamint az Aranybullák a középkori Magyarországon és Európában című tudományos konferenca helyszínét a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a szekcióülésekét a Magyar Király Szálloda, az MNL Fejér Megyei Levéltára és a Városi Levéltár és Kutatóintézet biztosította. Szintén a Városi Levéltár és Kutatóintézetben került sor a Requiescat in pace 2. Levéltáros nekrológok, gyászhírek és gyászjelentések (1833–2021) című kötet bemutatójára is.

A rendezvényen készült képek a galériára kattintva tekinthetők meg.

A találkozó részletes programja:

Megosztás:

Ezeket látta már?

Könyvbemutató 2022. április 21-én

A közelmúltban megjelent Birtok és birtoklás a középkori Magyarországon, illetve a Városok és kiváltságolt települések a középkori Magyarországon című kiadványaink bemutatójára hívunk minden kedves érdeklődőt.

MOHÁCS ÓTA NEM VOLT ILYEN SZOMORÚ NAPJA A MAGYARNAK

MOHÁCS ÓTA NEM VOLT ILYEN SZOMORÚ NAPJA A MAGYARNAK…

Székesfehérvár Törvényhatósági Bizottsága az 1920. január 21-ei gyászközgyűlésén határozatban tiltakozott a trianoni békediktátum ellen. A jegyzőkönyv teljes szövegét eredeti formátumban Székesfehérvár Topotéka oldalán tesszük közzé, a képre kattintva érhető el.